ГоловнаКультура

Фільм про Алана Тьюрінга отримав головний приз кінофестивалю в Торонто

"Гра в імітацію" з Бенедиктом Камбербетчем стала одним з фаворитів премії "Оскар"

Фільм про Алана Тьюрінга отримав головний приз кінофестивалю в Торонто
Кадр из фильма "Игра в имитацию"
Фото: screenrelish.com

Міжнародний кінофестиваль в Торонто оголосив переможців цього року за результатами глядацького голосування.

Про це повідомляється на сайті кіноогляду.

Головний приз TIFF отримала драма режисера Мортена Тільдума "Гра в імітацію". Головну роль у фільмі про знаменитого математика Алана Тьюрінга зіграв Бенедикт Камбербетч.

Після перемоги фільму в Торонто критики називають "Гру в імітацію" одним з фаворитів майбутньої "оскарівської гонки", а Бенедикта Камбербетча - одним з імовірних лауреатів в номінації "Кращий актор". Цього року "12 років рабства" режисера Стіва МакКвіна, який отримав головний приз в Торонто, нагороджено "Оскаром" як кращий фільм року.

Цікаво, що "Гра в імітацію" спочатку планувалася як проект під Леонардо Ді Капріо, який мав зіграти головну роль.

На другому місці в рейтингу глядацьких переваг (нагороди в Торонто роздають за результатами голосування глядачів, що купили квитки на сеанси) виявилася мелодрама "Уроки водіння" з Беном Кінгслі та Патрісією Кларксон в головній ролі. На третьому - "Святий Вінсент" з Біллом Мюрреєм.

Приз ФІПРЕССІ дістався фільму з Річардом Гіром - "Перерва на бездумність", де актор зіграв бездомного, який намагається налагодити стосунки із власною дочкою.

Український фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького показали у програмі "Відкриття", він отримав гарні відгуки критиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram