ГоловнаКультура

Тріумфаторами "Еммі" стали серіали "У всі тяжкі" та "Шерлок"

25 серпня у Лос-Анджелесі пройшла церемонія нагородження престижної телевізійної премії "Еммі"

Тріумфаторами "Еммі" стали серіали "У всі тяжкі" та "Шерлок"
Исполнитель главной роли в сериале "Во все тяжкие" Брайан Крэнстон
Фото: EPA/UPG

Популярний серіал "У всі тяжкі" про вчителя хімії, який став наркобароном, отримав 5 нагород "Еммі" на минулій церемонії. Британський мінісеріал "Шерлок" відзначили трьома статуетками.

Про це повідомляє видання Collider.

"У всі тяжкі", фінальний сезон якого пройшов у минулому році, отримав нагороди в драматичних категоріях "Кращий драматичний серіал", "Найкращий актор" (Брайан Кренстон), "Кращий актор другого плану" (Аарон Пол), "Краща актриса другого плану" (Анна Ганн) і "Кращий сценарій для серії" (серія "Ozymandias"). Серіал йшов на американському телеканалі AMC з 2008 по 2013 рік.

Фаворит драматичної категорії - серіал телеканалу HBO "Справжній детектив" з Метью МакКонахі і Вуді Харрельсоном - отримав тільки одну нагороду - за режисуру серії "Who Goes There". Нагадаємо, "Детектив" продовжено на другий сезон. Творці серіалу вже заявили, що в другому сезоні буде інша історія та інші виконавці головних ролей.

"Еммі" за кращу жіночу роль у драматичному серіалі отримала Джуліанна Маргуліс за роль в "Хорошій дружині". "Хороша дружина" йде на каналі Showtime з 2009 року по сьогоднішній день. 21 вересня стартує 6 сезон.

Серіал телеканалу BBC "Шерлок" став лауреатом у трьох категоріях "Мінісеріал/телефільм": "Кращий актор" (Бенедикт Камбербетч), "Кращий актор другого плану" (Мартін Фріман), "Кращий сценарій для серії" (Стівен Моффат за серію "Його прощальний уклін"). "Шерлок" готує четвертий сезон, який вийде в ефір у 2016 році.

Найближчий конкурент "Шерлока" в номінації "Мінісеріал" - "Фарго", поставлений за однойменним фільмом братів Коен, отримав дві "Еммі" - як кращий мінісеріал і за кращу режисуру серії ("Buridan's Ass").

Кращим комедійним серіалом в п'ятий раз поспіль стала "Американська сімейка". Кращою актрисою в цій категорії стала Джулія Луїс-Дрейфус за роль в серіалі "Віце-президент", а кращим актором - Джим Парсонс за роль в "Теорії великого вибуху".

Кращим телефільмом стала картина "Звичайне серце" про активіста ЛГБТ у 80 роки.

Джесіка Ленг і Кеті Бейтс отримали "Еммі" за кращі жіночі ролі (головну і другого плану) у третьому сезоні "Американської історії жахів".

Церемонія нагородження "Еммі" пройшла в 66 раз. Лідером за кількістю номінацій став серіал "Гра престолів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram