ГоловнаКультура

Майбутній міністр культури має намір звільнити всіх заступників міністрів

Євген Нищук проводить консультації з призначення на їхні пости професіоналів з культурної сфери

Майбутній міністр культури має намір звільнити всіх заступників міністрів
Евгений Нищук
Фото: reporter.vesti.ua

Євген Нищук, якого Рада Майдану висунула на пост міністра культури, заявив, що збирається звільнити заступників міністрів з відомства і призначити на їхні посади людей, які мають досвід роботи в цій сфері.

Про це він розповів у коментарі LB.ua.

Нищук також заявив, що наразі у нього немає програми роботи в Міністерстві, оскільки він не готувався до призначення. При цьому актор погодився обіймати пост глави Мінкульту, оскільки його підтримали "представники творчої інтелігенції", які, за його словами, прийшли до нього і попросили взяти на себе цю відповідальність.

Претендент на крісло міністра культури заявив, що зараз він проводить консультації щодо того, щоб призначити в Міністерство професіоналів.

Нищук, відомий як "голос Майдану", актор, ведучий на сценах "Помаранчевої революції" і нинішнього Євромайдану, пообіцяв все одно приходити на Майдан, хоч вже не так часто.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада голосуватиме за призначення тимчасового уряду на чолі з Арсенієм Яценюком. Кандидатуру Євгена Нищука на пост міністра культури підтримала Рада Майдану і люди на віче, яке відбулося увечері 26 лютого. Також відомо, що кандидатуру Нищука підтримують творчі спілки України, що було виражено у відкритому листі, підписаному головами спілок.

Представники професійного співтовариства, що працює в сфері культури, пропонували ще одного кандидата на пост глави Мінкульту - Олесю Островську-Люту, керівника грантової програми Фонду "Розвиток України" й куратора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram