ГоловнаКультура

У Києві готуються скинути пам'ятник чекістам

Активісти називають монумент ще одним символом комунізму

У Києві готуються скинути пам'ятник чекістам
Фото: gazeta.ua

Українців запрошують сьогодні взяти участь у демонтажі пам'ятника чекістам у Києві. Для цього просять принести зі собою інструменти і підігнати важку техніку.

Активісти Майдану закликають очистити столицю України від ще одного символу комунізму - пам'ятника чекістам, повідомляє Gazeta.ua.

"Ці кати, які вбивали наших героїв у минулому столітті, повинні канути в лету. Так само, як мають бути покарані їхні сьогоднішні нащадки - "беркутівці", які ще кілька днів тому калічили і розстрілювали "майданівців", - зазначили ініціатори акції.

Громадські діячі закликали всіх свідомих українців сьогодні, 23 лютого, о 15:00 підходити до пам'ятника чекістам, розташованого на Либідській площі.

"Разом ми зруйнуємо цей ганебний символ назавжди. Для цього потрібні кувалди, відбійні молотки, драбини (заввишки 10 метрів), фарба, троси, вантажні машини - все, що може пошкодити або повністю зруйнувати цю негідну нашої землі споруду", - резюмували організатори акції.

Водночас деякі художники виступають проти такого зносу пам'ятника, пропонуючи винести на обговорення його демонтаж і перенесення в інше місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram