ГоловнаБлогиБлог Віктора Мазярчука

85 630 осіб в день відвідують єдиний портал публічних коштів E-data

15 вересня 2015 року в Міністерстві фінансів відбулася знакова подія. Керівництво Міністерства фінансів, Верховної Ради та Адміністрації Президента презентували єдиний портал публічних коштів E-data, який покликаний відкрити інформацію про всі витрати держави, а саме:

- всі платежі державних установ, які здійснюються через Державне казначейство України;

- звіти про використання коштів та інформацію про підписані та виконанні договори державними установами, державними та комунальними підприємствами.

Минуло 235 днів і уже можна підбити перші результати роботи порталу, яка здійснюється зараз в тестовому режимі. Тут розглянемо інформацію про кількість платіжних доручень, які розміщаються на порталі та кількість його відвідувань.На E-data можна подивитися інформацію про більше ніж 18 000 000 транзакцій, які здійснювалися державою з 15 вересня 2015 року. Так, наприклад 6 травня Державною казначейською службою було передано на портал інформацію по 54 000 платіжних дорученнях. На малюнку зображено щоденну кількість транзакцій, яку передає Державна казначейська служба на портал.

Середній щоденний показник таких документів, інформація по яких передається на портал, становить в районі 150 000 платіжних доручень.

Джерело: інформація розрахована автором на основі даних Державної казначейської служби України

Цікаво, що п’ять найбільших платежів, які були здійсненні державними органами в травні є платежі Пенсійного фонду пов’язані з оплатою пенсій та інших соціальних видатків.

Щоденне відвідування порталу у травні становить майже 14000 відвідувачів щодня. У вихідні середня відвідуваність становить 4 000 осіб, в той час, як в робочий день піднімається до 30 000 осіб, які відвідують даний портал. Така динаміка відвідувань порталу пов’язана з тим, що розпорядники та отримувачі бюджетних коштів наповнюють інформацією про використання коштів власні кабінети.

У квітні середня відвідуваність становила 33 000 осіб в день. У вихідні цей показник зменшувався до 3 000 осіб, в той час, як в робочі піднімався до 40 000.

28 квітня 2016 року був зафіксований історичний максимум по кількості відвідувачів в день який становив 85 630 осіб.

Далі буде…

Віктор Мазярчук Віктор Мазярчук , Голова правління Центру досліджень фіскальної політики
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram