ГоловнаБлогиБлог Вадима Гордіна

І чому знову Відень?

Схоже, що в Україні стає тенденцією, коли в особливо відповідальні моменти очільники держави сідають в літаки і тікають до Відня. 21 листопада, коли в українському парламенті вирішувалася європейська перспектива України, президент Янукович відлетів до столиці Австрії з візитом.

Фото: president.gov.ua

Поки Віктор Янукович у Відні демонструє свою європейськість, пропрезидентська більшість у Верховній Раді провалює законопроекти, які є перепусткою України на шляху до ЄС. Тобто, у доленосний для всієї України момент, коли гарант мав сидіти у парламенті і вже самою своєю присутністю змусити своїх «регіоналів» натискати кнопки, він розповідає у Відні про важливість міжрегіональної співпраці між двома країнами. І про те, як проведення днів культури України в Австрії та Австрії в Україні сприятиме зближенню двох держав. А ще (цитата) «Віктор Янукович підкреслив, що проведення бізнес-форумів, зустрічі ділових кіл сприятимуть економічному зростанню». Це ¬- інформація з офіційного сайту президента. Ось що, виявляється, є найважливішим на шляху до Євросоюзу.

Мабуть і можна було б це назвати верхом політичного лукавства, але, не виключено, що продовження цієї «віденської втечі» матимемо у вигляді фарсу. Коли Янукович, повернувшись в Україну, показово «відшмагає» так званих «винних» у зриві голосування за законопроекти. І не виключено, що спини (чи дупи) для шмагання були визначені заздалегідь, ще до його відльоту. А відшмагані, у свою чергу, на шоу у Савіка Шустера заявлять, що вони суворі і справедливі. Що вони не поступаються принципами ні перед чим, і їх не задурманить навіть свіжий вітер із прочиненої європейської кватирки.

Янукович пішов хибним шляхом свого ставленика Попова. Той теж у відповідальний для столиці момент сів у літак і полетів до Відня. Невже не знав, що буде стихійне лихо, хіба не повідомили його про попередження Гідрометцентру? Попову все зійшло з рук, а відповів за стихію його перший заступник Мазурчак - поплатився своєю посадою.

Столиця Австрії, звичайно ж, гарне місто, але від того, що Попов туда регулярно літає і хизується особистою дружбою з тамтешнім мером, Київ так і не став схожим на Відень. Аналогічних «результатів» слід очікувати і від польотів Януковича до Австрії.

І наостанок. Мабуть, Янукович переконаний, що йому теж все вибачать за те, що відсидівся у Відні у відповідальний момент, як і Попов під час стихії. Але, напевно, він глибоко помиляється.

Вадим Гордін Вадим Гордін , Голова ГР "Громада самозахисту м.Києва"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram