ГоловнаБлогиБлог Степана Івахіва

Скасування техогляду сільгосптехніки. Раунд другий

Вчора на засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин я доповідав колегам про законопроект №2609а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення безпечної експлуатації сільськогосподарської техніки)». Мета цього законопроекту – відмінити техогляд сільськогосподарської техніки, який сьогодні перетворився на суцільну корупційну схему та годівницю для приватних структур.

Скасування техогляду сільгосптехніки. Раунд другий
Фото: www.segodnya.ua

Фото: www.segodnya.ua

Маючи сумний досвід розгляду цього законопроекту на Комітеті із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, я був приємно здивований конструктивною роботою Аграрного комітету. Мажоритарні депутати від різних фракцій, які були присутні на комітеті, замість запитань до доповідача, наводили безліч власних аргументів на користь прийняття законопроекту №2609а. Нардепи-мажоритарники від сільських територій на власному досвіді переконалися, що технічний огляд сільськогосподарської техніки сьогодні ніяк не впливає на поліпшення технічного стану тракторів та причепів, а лише щорічно відбирає у селян майже 150 мільйонів гривень.

Депутати, які обралися до Верховної ради за партійними списками, уважно вивчили всі матеріали по даному законопроекту, і в них виникло тільки одне питання – яким чином ця корупційна схема збереглася аж до сьогодні? В результаті, Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин, до складу якого входять депутати зі всіх парламентських фракцій, одноголосно погодився з необхідністю скасування техогляду сільгосптехніки та вирішив підтримати законопроект №2609а.

ДЯКУЮ СВОЇМ КОЛЕГАМ за підтримку! Ми зробили дуже велику справу і стали на крок ближче до ліквідації абсолютно корупційної схеми. Залишилося зробити останній крок – винести законопроект до сесійної зали та проголосувати за нього. Впевнений, що люди нам скажуть дякую!

Степан Івахів Степан Івахів , Народний депутат України, позафракційний
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram