ГоловнаБлогиБлог Романа Семенухи

Чому харківська влада чинить опір утворенню ОСББ?

Чим більше ініціативних громадян цікавляться данним питанням тим шаленіше місцева влада Харкова чинить опір самоорганізації людей.

У Харкові постійно створюється низка центрів з юридичної та інформаційної підтримки по утворенню ОСББ. Все більше харків’ян отримують правову допомогу, аби звільнитися від рабства, нав’язаного комунальними підприємствами міста.

Але міська влада замість того, щоби реально сприяти цьому процесу, сприяти демонополізації, демонструвати прозорість та спільно створювати повноцінний ринок різноманітних комунальних послуг вдається до відвертої провокації та брехні.

На багатьох зібраннях людей, які відбуваються у дворах будинків з’являються відверті, добре підготовлені професійні провокатори, метою яких є зірвати такі зібрання та (або) унеможливити колективне рішення людей по утворенню ОСББ. Оскільки не досягається мета влада пішла далі у дискредитації самого процесу. Посеред будинків шириться відверто брехлива інформація різного гатунку. Нижче надаю один з таких прикладів.

Очевидно, що руйнація штучних монополій і створення ринку неодмінно призведе до зменшості вартості частини комунальних послуг, у підсумку призведе до покращення їх якості. Але напевно владі такий сценарій конче не потрібний, бо втрачається можливість командно-адміністративного тиску на людей через комунальне рабство, а друге вносить зовсім інший ментальний злам в головах людей. Бо єдиним джерелом влади є саме люди. Саме вони утворюють міськвиконкоми, доручають через справжні громадські слухання та своїх делегованих представників (депутатів) утворювати ті чи інші комунальні підприємства, з метою забезпечння потреб громади. А це вочевидь означає крах десятиліттями вибудованої система рабства та тотального воровства, яку так «ефективно» використовує так звана міська влада.

Влада боїться людей, але люди перестають боятися влади.

Роман Семенуха Роман Семенуха , Депутат Верховної Ради України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram