Наша чергова, але не остаточна перемога

Бій за Національну Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває. Сьогодні ми здобули чергову перемогу. Але, на жаль, не остаточну. Міністерство оборони України не полишило своїх планів створити у Харкові на базі місцевого політехнічного інституту танкового інституту. Чергова спроба протягнути таке рішення була зроблена на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України. Мабуть, уже не варто навіть усім нагадувати, що створення цього військового закладу є нічим іншим, як черговою спробою знищити єдиний видовий військовий вищий навчальний заклад – Національну Академію сухопутних військ у Львові.

Львів. Національна Академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного
Фото: Надано Олександром Ганущиним
Львів. Національна Академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного

Але сьогодні хочу подякувати усім і кожному особисто, хто долучився до захисту Академії. Саме завдяки активній позиції багатьох народних депутатів України (до речі, не лише зі Львівщини), нашим представникам в Уряді, свідомим засобам масової інформації та небайдужим представникам громадського сектору нам вдалося добитися того, що Уряд знову відклав розгляд цього питання. Так, поки що знову відклав, а не відхилив, як такий, що загрожує національній безпеці України. Наша спільна позиція у захисті Академії змушує керівництво Міноборони вигадувати все новіші і ще більш «вишукані» шляхи проштовхнути це рішення. І тому ми і надалі будемо змушені відбивати їхні чергові напади. Це будуть важкі битви. На виснаження. Але ми зобов’язані витримати їх і, найголовніше, перемогти у них.

Про нашу тверду позицію уже знають і Голова Верховної Ради України і Прем’єр-Міністр України. Усю серйозність наших намірів уже усвідомило керівництво Міністерства оборони України. 

Зараз одним із нашим завдань є донесення цієї проблематики до нашого Верховного Головнокомандувача – Президента України Петра Порошенка. Упевнений, що Глава держави володіє усією інформацією, але ми повинні показати, що питання «реформування» Національної Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові турбує не лише народних депутатів та урядовців зі Львівщини, депутатів Львівської обласної ради чи представників патріотично налаштованих громадських організацій. Ми повинні довести Президентові, що тих, кого хвилює доля Академії десятки тисяч по всій території України.

Для цього нам потрібно згуртуватись під електронною петицією до Глави держави №22/038182-еп «Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного» (https://petition.president.gov.ua/petition/38182),, ініціатором якої є народний депутат України Ігор Васюник. Ви можете бути не згідними з деякими формулюваннями,і вимогами цієї петиції. Ви можете належати до різних політичних сил. Ви можете навіть не підтримувати багато кроків Президента і його команди. Але Ви мусите усвідомлювати, що Академія сухопутних військ у Львові – це той навчальний заклад, який виховує одних із найкращих офіцерів в Україні, які уже протягом трьох років боронять наш з Вами спокій і життя. Тому Ви просто зобов’язані поставити свій підпис під цією петицією. І, повірте, Ваш голос буде вирішальним!

Електронна петиція «Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного»
Електронна петиція «Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного»

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram