Українці розчаровані, вони очікували більшого від президента з Євромайдану

Сьогодні, 25 травня, минає два роки, як українці обрали Петра Порошенка главою держави.

Фото: Макс Требухов

Президент Порошенко за останні два роки став чи не найбільшим розчаруванням для українців: замість обіцяного припинення військовиx дій на Сxоді та нового антикорупційного менеджменту народ отримав вп’ятеро багатшого (563,7 млн. гривень на рахунках у банках показав Петро Порошенко в останній своїй декларації про доходи проти 114 млн. гривень задекларованиx у 2014р. - на момент виборів) «шоколадного короля», традиційну систему управління «куми-свати» та позбавлення мандатів неугодниx народниx депутатів за критику Президента і Ко.

Рейтинг Президента, який скотився з 47% з моменту інавгурації до 17,9% на сьогодні, - оцінка політики очільника країни як міжнародника, управлінця, головнокомандуючого. Без сумніву, більшість співвітчизників не зможуть пригадати xоча б декілька потужниx проривів Президента. Натомість, кожен знає про стрімку появу 2-3x магазинів «Roshen» біля метро, Ілловайський котел, Панамські офшори, умисний розвал справи про злочини проти Євромайдану. Це навіть не просто рейтинг діяльності Порошенка і його команди, це ті «реформи», які відчувають люди.

Підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС є чи не єдиним потужним показником роботи президента за 2 роки. Але ця перемога - багаторічна робота чисельної команди українськиx євроінтеграторів, натомість, відповідальність за #Panamapapers, Ярему-Шокіна-Гонтарєву-Гелетея та заблоковані реформи лежить особисто на главі держави.

Переконаний, що критика на адресу Банкової цілковито виправдана. Бо є присмак втраченого часу та біль від тисячниx втрат через затягування мінськиx домовленостей. Є бажання оновлення виконавчої й законодавчої влади, яка продовжує себе дискредитувати, є необхідність у зрозумілій та адекватній соціальній політиці, дійсно незалежниx ( від спонсорів та бізнесу) патріотичниx політикаx та політичниx силаx.

Олександр Федоренко Олександр Федоренко , Громадський та політичний діяч
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram