ГоловнаБлоги

Студенти, не гайте часу!

Сьогодні на майдані найбільше конкретики я очікував саме від студентів, адже вдень Студентська Координаційна Рада зробила заяву «конкретних вимог та чіткого плану дій». Чого особисто мені бракує у цій заяві і в самих діях студентських координаторів?

Фото: EPA/UPG

Конкретних вимог, але не до влади, а до опозиції! Чому ніхто не говорить про законодавчі зміни? Я готовий покласти зусилля заради відставки влади, але мене більше цікавить, як зобов'язати тих, хто збирається її взяти, прийняти конкретні законопроекти. Наприклад, є у Раді законопроект, щоб кожен співробітник міліції мав на собі зазначені ідентифікаційні номери, звання та його ім’я.

Щоб жоден беркутівець не вважав, що йому усе зійде з рук, щоб у нього на шоломі було написано, хто він і у якому підрозділі працює. І це лише один потрібний закон - правозахисники та експерти можуть швидко підказати решту. Опозиції потрібно висунути вимогу прийняття хоча б декількох найнеобхідніших одразу ж, як вона отримає більшість у парламенті.

Також мені бракувало саме чіткого плану дій, який передбачає власне дії та час їх початку. Студенти повинні вийти на марш – так, ще раз і вкотре, і знову. Без цього ніяк. Мобільні групи мають ходити по Києву, охопити студентські містечка, університети, транспортні депо, найбільші виробництва та інші об’єкти . Вдень немає жодного сенсу у великій юрбі на Майдані – потрібно ходити містом та закликати людей. В залежності від маршруту групи мають налічувати від 30 до 100 людей. Люди повинні бачити Майдан не по телевізору чи в Інтернеті, а у себе під будинками! Кожна з таких груп потребує щонайменше трьох координаторів:

1) відповідальних за зв'язок із Інформаційно-координаційним центром, який ви вже створили (супер, молодці!),

2) відповідальний за маршрут та безпеку,

3) відповідальний за технічну та перформативну підготовку – гучномовці, плакати, листівки та гасла – і забудьте вже «Україна – це Європа» та «Молодь нації за Євроінтеграцію».

Ваші гасла мають зачіпати киян: «Ми не рабы, рабы немы», «Вони били ваших синів та дочок, берись бабусю за кілочок!» чи щось більш вдале – головне, аби викликало рефлексію старших людей, в основному віку ваших батьків, щоб спонукало їх доєднатись до страйку!

І найголовніше, забудьте вже про свої амбіції, зрозумійте кожна хвилина зайвих суперечок, коштує надто дорого!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram