ГоловнаБлогиБлог Євгенії Кузьміної

З’явилась надія повернути матері викрадену чотирьохрічну доньку!

Після публікації на «Лівому Березі» мого блогу «Викрадено 5-річну громадянку України» до мене, як до правозахисника Альбіни Аль Аркан, у якої більше ніж два тижні назад, чоловік, з яким вона не проживає, незаконно вивіз з України доньку, яка є громадянкою України, звернулись ЗМІ, зокрема телеканал «Інтер» , після чого, було розміщено відповідну інформації у програмі «Подробиці».

Фото: Предоставлено автором

На сьогоднішній день, зв’язок з батьком, який викрав дівчинку втрачений. Постає питання, що відбувається з беззахисною 4-х річною дитиною. Ми можемо лише тільки припускати, що маленьку громадянку України не використовують у дитячій порнографії, вона не знаходиться в рабстві і не продана на органи.

Керівництво Полтавської обласної міліції, яке довго відмовлялося від коментарів та порушення кримінальної справи по факту викрадення дитини, вимушено було звернути належну увагу на заяву матері дівчинки і, не зволікаючи розпочати належне відпрацювання даного звернення. Висвітлення у ЗМІ цього випадку співпало з візитом Президента України до Йорданського Хашимітського Королівства. Дуже хотілось би, щоб Віктор Федорович звернувся до перших осіб Йорданії з приводу цієї події. Наразі, декілька дітей перебувають в Йорданії, яких також розшукують наші українські батьки.

Відповідні звернення до спеціальних державних установ, залучення до цієї справи Уповноваженого Президента України з прав захисту дитини, Павленко Ю.О., його підтримка, особистий контроль цієї справи, опікування долею викраденої дівчинки, наразі, дає нам надію на найшвидше повернення маленької в рідну країну.

Таким чином, в українців є шанс повернути свою громадянку, а у Альбіни - доньку. Ми і надалі будемо, у передбаченому законом порядку, вчиняти дії для захисту чотирирічної дівчинки та встановлення законності і справедливості в даній справі. Сподіваємось на подальшу підтримку та увагу ЗМІ, політиків, дипломатів і , безпосередньо, Президента України. Важливо пам’ятати, що ця безпомічна україночка, також і наша з Вами – «донька України», а її доля, передусім, в наших руках, якщо ми не зупинимо беззаконня та корупцію, це буде ще один з багатьох випадків, залишення маленького громадянина України за межами рідної країни.

Євгенія Кузьміна Євгенія Кузьміна , Президент Всеукраїнського Благодійного Фонду «Нас врятують діти»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram