Влада Миколаївщини як дзеркало української революції

СБУ та військова прокуратура впіймали за руку миколаївських чиновників-хабарників, у тому числі першого заступника голови обласної державної адміністрації Романчука. Пишуть, що до цього прямо причетний і перший заступник голови обласної ради Соколов – не просто вірю в це, а достеменно знаю, що це так.

Знаючи ступінь корумпованості, а попросту кажучи, продажності вищого керівництва усіх миколаївських "правопохоронних" структур, із місцевим управлінням СБУ і прокуратурою включно, особисто я вважаю цю подію мало не чудом.Слава Богу і Матіосу, воно сталося, і як усяке чудо, тут же породило різні питання і тлумачення.

Найбільш поширене питання – а хіба може таке бути, щоб перший заступник голови ОДА щось рішав за хабарі сам, без голови ОДА?

Тобто народна думка йде в одному напрямку.

Тлумачення у пресі одразу ж демонструють широкі медійні можливості голови ОДА і є фактично протилежними: мовляв, Меріков терміново відбув до Києва і бігає коридорами адміністрації президента України, але тривоги на обличчі начебто непомітно. Підпускають туману: може, він ще й допомагав упіймати хабарника?

А люди знову своє: ну, якщо Меріков шниряє по адміністрації президента і не тривожиться, значить, вже завіз до Києва "чемоданчик"!..

Знаю, що з приводу вищезазначеної події багато людей на Миколаївщині хотіли б знати мою точку зору, тож повідомляю її. Вона ненова, я вчергове повторю те, що вже не раз казав публічно: все керівництво миколаївських органів влади – злодії.

Підкреслюю – все, а голова обласної державної адміністрації Меріков – у найпершу чергу!

Як і всі мешканці Миколаївщини, для такої впевненості я маю безліч підстав, і готовий офіційно повідомити їх слідству. Беруть хабарі і крадуть із бюджетів абсолютно скрізь, навіть нема необхідності наводити перелік сфер злодійства, бо винятків нема. Обкрадають навіть дитячі заклади, інтернати, інвалідів, малозабезпечених, поранених, сім'ї загиблих, навіть сиріт загиблих в АТО!

Тепер питання : а чого ви хотіли? Адже ж, хто керує областю? Відповідь проста й загальновідома – старі злодії й нові злодії.

Продовження – у наступній публікації.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram