ГоловнаСвіт

Другий у світі виробник горілки заявив про банкрутство

Roust Corporation має намір реструктурувати заборгованість на суму $1,14 млрд.

Другий у світі виробник горілки заявив про банкрутство
Рустам Тарико
Фото: moscow-post.com

Алкогольний холдинг Рустама Тарико Roust Corporation звернувся до суду Нью-Йорка з проханням про захист від кредиторів відповідно до статті 11 Кодексу законів про банкрутство США.

Як сказано в картці Roust Corp. на сайті Bloomberg і в даних PacerMonitor, відповідну заяву було подано 30 грудня 2016 року.

Як уточнено в публікації Law360 від 3 січня 2017 року, корпорація в рамках справи має намір реструктурувати заборгованість на суму $1,14 млрд. Голова Roust Гранд Вінтертон пояснив: труднощі з виплатою боргу утворилися, зокрема, через економічний спад у Польщі, Росії, Казахстані та Україні, а також через труднощі з фінансуванням у банках РФ і забороною на поставки російської продукції в Україну (через що бізнес корпорації в цій країні скоротився на 90%).

Вінтертон зазначив, що під час переговорів із кредиторами Roust вдалося домовитися про реструктуризацію 90% позик і близько двох третин конвертованих облігацій. Керівник Roust вказав, що "позитивний розвиток корпорації був затьмарений макроекономічними факторами".

Увечері 9 січня в прес-службі Roust розповіли, що суд Нью-Йорка затвердив програму реструктуризації боргу та докапіталізації групи, повідомляє "Прайм". "У цей момент триває оформлення документів за прийнятим судом рішенням", - відзначили в холдингу.

Roust Corporation, за власними даними, є другим за величиною виробником горілки в світі та найбільшим дистриб'ютором алкоголю в Центральній і Східній Європі. Серед алкогольних брендів холдингу - "Зелена марка", "Парламент", "Журавлі", а також Zubrowka.

Раніше всі зазначені бренди належали польській Central European Distribution Corporation (CEDC), яка була викуплена холдингом Таріко в середині 2013 року. Незадовго до угоди CEDC також попросила захисту від кредиторів в американському суді, а потім погодилася реструктуризувати заборгованість, що перевищила $1 млрд.

Горілчаний бренд "Російський стандарт", що також належить Таріко, в Roust Corporation не входить. У листопаді 2016 року газета "Ведомости" повідомляла, що бізнесмен може провести IPO (первинне розміщення акцій) Roust упродовж найближчих двох років після інтеграції "Російського стандарту" в холдинг. Така інтеграція відбудеться в рамках реструктуризації боргу Roust і докапіталізації корпорації більш ніж на $500 млн.

Як повідомляли в серпні 2016 року, Мінфін запропонував підвищити мінімальні ціни на алкоголь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram