ГоловнаСуспільствоЖиття

ФСБ повідомила про затримання українця, який змінив прізвище, щоб потрапити в Крим

Чоловік перебуває під вартою, порушено кримінальну справу.

ФСБ повідомила про затримання українця, який змінив прізвище, щоб потрапити в Крим
Фото: ura.ru

Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання на автомобільному пункті пропуску "Перекоп" громадянина України, який намагався потрапити на територію анексованого Криму, змінивши прізвище.

Про це повідомляє

РИА Новости.

Російські прикордонники зупинили громадянина України 1973 року народження, якому з ініціативи міграційної служби Краснодарського краю закрили в'їзд у РФ до 2019 року.

У ФСБ заявили, що чоловік нібито вирішив оминути заборону і звернувся в рацс міста Нова Каховка Херсонської області із заявою про зміну прізвища, після чого отримав новий український паспорт.

Зараз чоловік перебуває під вартою, порушено кримінальну справу. Йому загрожує штраф до 300 тис. рублів або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, в серпні

ФСБ заявила про затримання декількох осіб, нібито готували теракти в Криму. Ними виявилися виконроб з Євпаторії Андрій Захтей, водій автобуса АТП Запорізької АЕС Євген Панов, які пізніше звинуватили ФСБ у тортурах. Також відомі імена ще двох заарештованих - кримчанина Редвана Сулейманова і харківського далекобійника Володимира Присича.

Після цього випадку російська влада в Криму регулярно повідомлє про затримання "українських розвідників і диверсантів". Влада України спростовує звинувачення і називає подію провокацією російських спецслужб.

Раніше

ФСБ РФ назвала Україну "джерелом терористичної загрози".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram