ГоловнаСвіт

У паризького терориста-смертника знайшли сирійський паспорт

Правоохоронні органи намагаються перевірити відповідність особи злочинця даним виявленого документа.

У паризького терориста-смертника знайшли сирійський паспорт
Теракты в Париже
Фото: EPA/UPG

На одному з терористів-смертників, що підірвали себе ввечері 13 листопада біля паризького стадіону "Стад де Франс", знайдено паспорт громадянина Сирії.

Про це повідомляє телеканал BFM TV з посиланням на джерело, близьке до розслідування атак на столицю Франції. 

Правоохоронні органи намагаються перевірити відповідність особи злочинця даним виявленого документа, однак стан останків тіла утрудняє процес верифікації.

Відповідальність за теракти в Парижі взяло на себе угруповання "Ісламська держава" (ІД). Ісламісти заявили, що Франція буде і далі зазнавати терористичних атак, поки Париж не припинить бомбардування в Сирії.

Повідомлялося також, що за кілька днів до терактів у столиці Франції в Баварії затримали 51-річного громадянина Чорногорії, який на замінованому автомобілі прямував до Парижа. У машині затриманого була вогнепальна зброя, боєприпаси та кілька кілограмів вибухівки. Імовірно, він є спільником тих, хто скоїв атаки в столиці Франції.

Внаслідок нападів, скоєних у Парижі, загинули 128 людей, близько ста поранені. У країні введено режим надзвичайного стану, також оголошено триденний загальнонаціональний траур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram