ГоловнаСуспільствоВійна

ЗСУ почали облаштування спостережного пункту для ОБСЄ в районі Петровського

Зараз спостерігачі мають проблеми з доступом до ділянки розведення.

ЗСУ почали облаштування спостережного пункту для ОБСЄ в районі Петровського
Фото: mil.gov.ua

Збройні сили України почали облаштування спостережного пункту для ОБСЄ в районі населеного пункту Петровське, де 7 жовтня відбулося розведення сил.

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

На позиціях, на яких перебувають військові, цілодобово чергуватимуть військовослужбовці української сторони Спеціального центру з контролю і координації. Тут буде обладнано спостережний пункт, згідно з рамковою угодою в цій зоні можуть перебувати тільки спостерігачі СЦКК.

При цьому представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повинні постійно здійснювати моніторинг на всій ділянці розведення. Результати їх спостереження будуть відображатися в щоденних звітах СММ ОБСЄ. У зв'язку з цим Збройні Сили України почали облаштування наглядового поста і укриття для СММ ОБСЄ. Це робиться для забезпечення безпеки спостерігачів місії і запобігання непередбачених ситуацій на цій ділянці.

Згідно з повідомленням місії ОБСЄ в фейсбуці, зараз спостерігачі мають проблеми з доступом до ділянки розведення сил у Первомайську, оскільки ні ЗСУ, ні бойовики "ДНР" не змогли гарантувати їм безпеку.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. 1 жовтня відведення військ сталося в районі Золотого, 7 жовтня - в районі Петровського. Розведення біля Станиці Луганської було призначено на 9 жовтня, але може не відбутися через обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram