ГоловнаСуспільствоЖиття

Родичі зниклих бійців 80-ї бригади просять Порошенка допомогти їх розшукати

19 українських військовослужбовців зникли 5 вересня під Щастям

Батьки та рідні бійців 80-ї львівської аеромобільної бригади влаштували на Майдані Незалежності в Києві мітинг з вимогою до президента втрутитися у розслідування справи про зникнення 19 бійців.

Близько 20 родичів тримали плакати з написами: "Допоможіть знайти сина", "Вимагаю звільнити сина", "84-й день як зникли десантники 80-ї бригади. Проведіть розслідування, поверніть наших дітей додому", повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми зверталися в усі установи - в СБУ, прокуратуру, Міноборони. Минуло три місяці, а ніяких відповідей ми не отримали. Одна відповідь у них: ми працюємо і шукаємо. Сьогодні ми зустрілися в Адміністрації президента, нас вислухали і сказали, що ми будемо працювати у цій справі. Але невідомо, через чию халатність хлопці потрапили в засідку. Ми хочемо сподіватися, що наших синів знайдуть і визволять", - розповів Петро Петровський, чий син Ігор теж серед зниклих.

Батьки заявляють, що в СБУ порушили кримінальну справу, але передали її в МВС України.

Нагадаємо, бійці 80-ї аеромобільної бригади зникли 5 вересня в районі селища Цвітні Піски під Щастям. Відтоді жоден з них на зв'язок з рідними не вийшов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram