ГоловнаПолітика

Україна вирішила не забороняти в'їзд Марін Ле Пен

МЗС заблокувало ініціативу СБУ.

Україна вирішила не забороняти в'їзд Марін Ле Пен
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Служба безпеки України вирішила не забороняти в'їзд в Україну кандидату в президенти Франції Марін Ле Пен, незважаючи на її заяви про визнання Криму російським.

Як повідомив журналістів керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, спецслужба отримала відповідь Міністерства закордонних справ на запит про доцільність введення заборони Ле Пен на в'їзд в Україну.

"Рішення про заборону в'їзду Ле Пен не приймали. За результатами оцінки всієї інформації і думок відомств (СБУ та МЗС) було прийнято колегіальне рішення - наразі не забороняти в'їзд", - сказав Ткачук.

Нагадаємо, 3 січня Ле Пен заявила, що анексія Криму Росією не була незаконною. Ця заява викликала різку реакцію в Києві, СБУ пообіцяла проконсультуватися з МЗС щодо заборони Ле Пен в'їжджати на територію України.

17 січня Ле Пен укотре пообіцяла визнати Крим частиною Росії.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня 2017 року. Згідно з останніми даними соцопитувань, Ле Пен вийде в другий тур, але там зазнає поразки від колишнього міністра економіки Франції Емманюеля Макрона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram