ГоловнаПолітика

НАЗК попросили перевірити відпочинок Ляшка в Таїланді

Депутат повинен був внести відомості про покупку квитків у реєстр.

НАЗК попросили перевірити відпочинок Ляшка в Таїланді
Олег Ляшко
Фото: Макс Требухов

Народні депутати з різних фракцій звернулися до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) з проханням перевірити відпочинок голови фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Таїланді з огляду на те, що він не вніс відповідні відомості до Єдиного державного реєстру декларацій.

"У депутатському зверненні йдеться про опублікованих на одному з інтернет-ресурсів авіаквитках, придбаних нардепом Олегом Ляшком і його супутником, загальна вартість яких в обидва напрямки на одну людину перевищує граничний розмір придбання майна, інформація про який повинна бути внесена до Реєстру декларацій. Зокрема, зазначається, що в разі придбання авіаквитків на суму понад 100 тис. грн депутат був зобов'язаний в 10-денний термін з моменту їх купівлі письмово повідомити про це в Національне агентство з подальшим внесенням цієї інформації до Реєстру декларацій", - повідомляється на сайті НАЗК в п'ятницу.

Автори депутатського запиту зазначають: "За результатами пошуку в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, станом на 13 січня 2017 року повідомлення про відповідні істотні зміни в майновому стані народного депутата України Олега Ляшка відсутні, що може свідчити про порушення закону України "Про запобігання корупції".

Група депутатів просить перевірити обставини і факт покупки авіаквитків, а також невнесення інформації про зміну майнового стану до Реєстру декларацій і відповідним чином відреагувати на можливе правопорушення.

Чи буде НАЗК проводити перевірку, в повідомленні не вказано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram