ГоловнаПолітика

В уряді запропонували розселити в Україні мігрантів заради безвізу з ЄС

Заступник міністра юстиції вважає, що Україна могла б узяти на себе квоту Нідерландів.

В уряді запропонували розселити в Україні мігрантів заради безвізу з ЄС
Беженцы в Мюнхене
Фото: EPA/UPG

Заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов виступив з пропозицією, щоб Україна взяла на себе квоту однієї з країн Євросоюзу на розселення мігрантів задля запровадження безвізового режиму.

"Не секрет, що на прийняття рішення стосовно України [про введення безвізового режиму лише після прийняття механізму його припинення] багато в чому вплинула сирійська міграційна криза. Саме побоюючись негативної реакції виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають давати безвіз Україні. А якщо це наша найбільша проблема, то саме вона може стати рішенням! Я запропонував би ЄС узяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. Думаю, наша країна могла б повністю взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів", - написав Пєтухов у фейсбуці.

"Звичайно, ми потребували б додаткового фінансування від ЄС чи окремої країни, але це були б значно менші кошти, ніж було б витрачено на їх утримання в ЄС", - підсумував він.

Нагадаємо, рік тому Єврокомісія ухвалила рішення про квоти на розміщення 160 тисяч біженців у країнах ЄС до вересня 2017 року. Нідерланди мають розселити майже 10 тисяч осіб. На цей момент країна прийняла менш ніж тисячу біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram