ГоловнаПолітика

Аваков поїхав у Токіо переймати досвід японської поліції

Міністр зацікавився дільничними відділеннями поліції KOBAN.

Аваков поїхав у Токіо переймати досвід японської поліції
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сьогодні розпочав чотириденний візит у Японію, де в нього передбачено зустрічі з керівництвом Національної комісії з громадської безпеки, МЗС і Головного поліцейського управління Токіо.

Про це повідомила прес-служба МВС України.

Зокрема, в понеділок Аваков уже зустрівся з Юном Мацумото, головою Нацкомісії з питань громадської безпеки. Під час розмови міністр заявив, що вважає корисним для України досвід роботи японських дільничних відділень поліції KOBAN.

Такі відділення розташовані в доступних для громадян місцях і надають різноманітну допомогу - від прийому заяв про крадіжку до отримання консультації про місцезнаходження необхідного об'єкта і т.ін. "Поліцейські, які працюють у KOBAN, - доброзичливі і ввічливі, вміють спілкуватися з дітьми й особами похилого віку. Запровадження такої системи може допомогти зробити українську поліцію ще більш відкритою і доступною для населення", - заявив Аваков.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, що Японія надає Україні технічну допомогу у вигляді автомобілів. За Кіотським протоколом МВС отримало 1568 японських автомобілів Toyota Prius і отримає ще 650 Mitsubishi Outlander. Крім того, Японія передала 9,5 тисячі комплектів зимової форми для українських поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram