ГоловнаПолітика

Порошенко грає в "доброго царя, поганих бояр", - Соболєв про зміну закону про е-декларування

За словами нардепа, Президент мріє, щоб декларації були приховані.

Порошенко грає в "доброго царя, поганих бояр", - Соболєв про зміну закону про е-декларування
Фото: www.dyvys.in

Відкликання законопроекту Ігоря Гриніва про внесення змін до закону про е-декларування - гра Президента Петра Порошенка. Таку впевненість у коментарі LB.ua висловив народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв.

"Він (Гринів, - ред.) пообіцяв, а не відкликав, потрібно бути точним. Подивимося, чи зробить він це. Вирішив відкласти, тому що ми почали говорити, що все розуміємо і не дамо себе обдурити. Повертаються часи Януковича. Та й активісти прийшли з образливими плакатами. І Євросоюз з МВФ, свого часу, сказали своє слово, і все це разом впливає. Але це точно гра, бо Президент мріє, щоб декларації були приховані, щоб його не спіймали (думаю, ви пам'ятаєте Panamá papers), і те, як уникнув відповідальності за рахунок того, що в Україні немає правоохоронного органу, який розслідував був злочини Порошенка. Але це не означає, що він не винен. Це гра в доброго царя, поганих бояр", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, голова президентської фракції БПП Ігор Гринів зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5192, яким запропонував закрити частину інформації в деклараціях чиновників. Зокрема, передбачалося, що дані про автомобілі, подарунки та готівку не публікуватимуть. Через декілька днів він відкликав законопроект.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram