ГоловнаПолітика

Аваков: думаю, в Раді знайдуться 226 осіб, хто проти, щоб злодії в законі вирішували долі в країні

Зростання злочинності зав'язане на активності злодіїв у законі, стверджує міністр.

Аваков: думаю, в Раді знайдуться 226 осіб, хто проти, щоб злодії в законі вирішували долі в країні
Фото: 24tv.ua

За останній місяць у Києві затримано чотири групи, переважно іноземців, які займаються викраденням автомобілів.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Нам вдалося зламати тенденцію щодо викрадень автомобілів. Оскільки ситуація була просто потворною, що пов'язано з діяльністю гігантської кількості злодіїв у законі. Вони вважали, що це середовище і прибутки для них найкомфортніші. Одні керують квартирними крадіжками, інші - крадіжками дорогих автомобілів, треті - крадіжками й азартними ситуаціями на вокзалах і т. д. Нам вдалося цю ситуацію трохи зупинити. Було проведено напередодні серйозну операцію під керівництвом першого заступника голови Нацполіції Вадима Трояна: співробітники поліції затримали банду, яка займалася грабежами на трасах. Тільки за останні два місяці ця група скоїла 38 злочинів. Також за останній місяць затримані в Києві чотири групи, з яких переважна більшість іноземці, що займаються викраденням автомобілів", - розповів Аваков.

При цьому він назвав потворним той факт, що Верховна Рада провалила голосування законопроекту про злодіїв в законі (ініціатори - депутати від "Народного фронту", - ред.), що могло би запобігти їхній діяльності в Україні. За словами міністра, партія подасть на розгляд новий проект закону з правками.

"Я зустрічався з деякими членами комітету, ми обговорювали пріоритетну кількість проектів, серед них - законопроект про злодіїв у законі. Ми подамо його повторно з деякими коригуваннями, щоб усе-таки зібрати аудиторію зацікавлених людей. Зі 450 осіб у Раді, думаю, знайдуться 226, які проти того, щоб злодій у законі вирішував долі в цій країні", - зазначив голова МВС.

Однак зусиллями винятково поліції проблему злочинності в країні вирішити не вдасться, переконаний міністр.

"Це - комплексне завдання, яке має вирішувати не тільки поліція. Необхідне сприяння уряду на економічному терені, стабілізація фронтової ситуації, ну і, звичайно, компетентне поліпшення самої поліції. Під час проведення реформи кримінального блоку слідству приділяють велику увагу. Як і КОРДу - спецназу поліції, це наша спільна програма з партнерами з США. Злочинець повинен розуміти, що проти нього стоїть державна воля і сила. Просто сила не працює, як і просто воля - тільки їх єдність", - додав Аваков.

Докладніше читайте в повній версії інтерв'ю "Арсен Аваков: «Наша політика – квінтесенція фриків і фейків. Але народ не дурний»"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram