ГоловнаПолітика

Питання України без України не вирішують, - Клімкін

У понеділок виповнилося два роки з моменту підписання Мінських угод.

Питання України без України не вирішують, - Клімкін
Фото: 24.ua

Глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що обговорення питання України у форматі Великої двадцятки є свідченням її підтримки світовим співтовариством, а також гарантією того, що Україна не залишиться наодинці "з російською агресією".

"У нас є друзі і партнери, які довели, що готові підтримати Україну, зокрема із солідарності, політичний тиск і санкції проти Росії. Ми говорили з ними до засідання Великої двадцятки, і маємо загальну чітку і тверду позицію. І тому, коли українська проблематика перебуває в центрі уваги світових лідерів під час багатосторонніх зустрічей - не тільки G20, але і G7, ЄС, НАТО та ОБСЄ – це, насправді, гарантія того, що нас не залишать наодинці з російською агресією", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Без нас "нас вирішувати" не будуть. Саме сьогодні виповнюється два роки з моменту підписання Мінських угод. Якщо б хтось цинічно хотів домовитися з Кремлем "через нашу голову" - це б вже давно відбулося", - висловив упевненість глава МЗС.

Говорячи про формальну участь України в G20, Клімкін наголосив, що це залежить від української сторони.

"Пропоную поговорити про це, коли ми припинимо говорити про наш потенціал і почнемо його реалізовувати", - сказав він.

Нагадаємо, в китайському Ханчжоу офіційно відкрився саміт "Великої двадцятки".

В неділю канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд провели окремі зустрічі з Путіним. Зокрема, Олланд запропонував обговорити "подальшу взаємодію в рамках нормандського формату", від якого Росія намагається відмовитися. А Меркель, своєю чергою, перед розмовою з Путіним сказала, що вони будуть обговорювати "дуже важливі питання".

В понеділок зустріч з Володимиром Путіним під час саміту країн "Великої двадцятки" в Китаї провів президент США Барак Обама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram