ГоловнаПолітика

Порошенко підписав триразове підвищення штрафів за водіння п'яним

З нетверезих водіїв стягуватимуть 10 тис. гривень

Порошенко підписав триразове підвищення штрафів за водіння п'яним

Президент Петро Порошенко підписав закон про посилення адмінвідповідальності за водіння у стані сп'яніння.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

За водіння у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачається штраф від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 10200 гривень) і позбавлення права керування транспортними засобами на рік.

У чинній редакції Кодексу про адміністративні правопорушення за керування у нетверезому стані передбачено штраф 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 гривень) і позбавлення права водіння на термін від 1 до 2 років.

Передбачається, що повторне протягом року водіння у нетверезому стані карається штрафом у 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів (20400 гривень) і позбавленням водійських прав на три роки.

За вживання водієм алкоголю або наркотиків після ДТП або після того, як транспортний засіб було зупинено на вимогу поліцейського, до проведення медогляду, передбачається штраф у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 гривень) і позбавлення права водіння на три роки або адміністративний арешт на 15 діб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram