ГоловнаПолітика

Спільником "беркутівців", які втекли, виявився один із майданівців

Цей самий чоловік допоміг знищити зброю.

Спільником "беркутівців", які втекли, виявився один із майданівців

Утечу більшості "беркутівців" із "чорної сотні", які розстріляли людей на Майдані, організувала людина, яка була в лавах учасників протесту.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказав генеральний прокурор Юрій Луценко.

Цей самий чоловік допоміг знищити зброю, якою користувалися співробітники "Беркута".

"За допомогою військової контррозвідки ми знайшли зброю "чорної сотні", в тому числі снайперську гвинтівку, яку бачила вся країна на страшних кадрах із Майдану. Ми знайшли її разом із великою кількістю автоматів в одному з київських озер, вони були розрізані і втоплені однією групою, керівник якої вже проходить у справі. На жаль, це особа, яка, за нашою версією, за вказівкою Захарченка вивела "чорну сотню" з Києва, знищила зброю і потопила її, хоча сам цей чоловік був разом із нами на Майдані", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, так звану "чорну роту" "Беркута" (роту спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУ МВС у Києві) підозрюють у вбивстві 39 учасників масових протестів на Майдані і вул. Інститутській 20 лютого 2014 року.

Напередодні в Генпрокуратурі повідомили, що встановили особу людини, яка допомагала втекти 20 із 26 бійців "чорної роти". В цей час вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram