ГоловнаПолітика

Луценко представив свою команду

Першим заступником став Дмитро Сторожук, заступниками - Євген Єнін і Валентина Теличенко

Генеральний прокурор Юрій Луценко на прес-конференції в понеділок представив свою команду.

Першим заступником Луценка призначено нардепа Дмитра Сторожука. Він відповідатиме за нагляд у кримінальних провадженнях за додержанням законів органами СБУ, ДФС, Митниці, Національної поліції. У його підпорядкуванні буде департамент нагляду у кримінальному провадженні Володимира Бедриківського.

Заступником генерального прокурора став Євген Єнін. Він займатиметься питаннями міжнародного співробітництва, співпраці з омбудсменом, представництва інтересів громадян і держави в судах. Раніше працював радником посольства України в Італії.

Ще одним заступником призначено відомого адвоката Валентину Теличенко. Її основне завдання - реформа системи прокуратури, в тому числі проведення нових конкурсів у місцеві прокуратури.

Головне слідче управління працюватиме на правах департаменту під керівництвом Юрія Грищенка. Під його управлінням буде 120 слідчих Генпрокуратури і 72 слідчі з регіональних прокуратур.

Начальником департаменту (а не управління, як раніше) спеціальних розслідувань залишиться Сергій Горбатюк. Під його управлінням буде 117 слідчих Генпрокуратури і 34 слідчі регіональних прокуратур.

Департамент по розслідування у сфері економіки очолить Володимир Гуцуляк. Він керуватиме 23 слідчими.

Володимира Жербицького призначено керівником спеціальної групи з 15 прокурорів з розслідувань економічних злочинів організованого злочинного угруповання за часів Януковича. Разом з департаментом Горбатюка він буде пред'явленням обвинувачення у справі про ОЗУ Януковича.

"Айдарівця" Петра Шкутяка призначено керівником робочої групи управління внутрішньої безпеки.

Богдан Вітвицький має очолити конкурсну комісію з відбору у Генеральну інспекцію при ГПУ. Вона буде підпорядковуватися безпосередньо генеральному прокурору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram