ГоловнаПолітика

Бальцерович закликав "прискоритися" в проведенні реформ

"Хороша демократія потребує дисципліни, власне тих же депутатів".

Бальцерович закликав "прискоритися" в проведенні реформ
Лешек Бальцерович
Фото: president.gov.ua

Співголова Групи стратегічних радників в уряді Лешек Бальцерович розповів про завершення першого етапу роботи економічних консультантів і висловив задоволення рівнем взаємодії з президентом і Кабінетом Міністрів.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Бальцерович озвучив план пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, який представлено на засіданні Національної ради реформ "дуже професійним документом". Він також повідомив, що робота Групи стратегічних радників продовжиться і буде сфокусована на розробці конкретних кроків, а також запропонував, щоб необхідні закони приймалися "пакетами".

Радник відзначив суттєвий прогрес України на шляху реформ за останні два роки, але вказав на необхідність їх прискорення.

"Зроблено дуже багато для макрофінансової стабілізації, проведення реформи в НАК "Нафтогаз України", радикально зменшено залежність України від імпорту російського газу і "Газпрому", відбувається диверсифікація зовнішньої торгівлі, в умовах агресії і торгової блокади з боку Росії, зростає експорт українських товарів на інші ринки ... На сьогоднішній день головним є втілення цього плану в життя", - зауважив Бальцерович.

Проведення реформ, на його думку, вимагає тісної та ефективної взаємодії з Верховною Радою.

"Необхідні реформи вимагають нових законів. Важливо, щоб були реформовані процедури роботи і уряду, і парламенту", - сказав він.

"Демократія не суперечить дисципліні. Хороша демократія потребує дисципліни, власне тих же депутатів", - додав радник, зазначивши, що необхідно унеможливити прийняття "шкідливих законів".

Нагадаємо, раніше Національна рада реформ прийняла рішення про створення незалежного міжвідомчого виконавчого комітету з координації реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram