ГоловнаПолітика

Справу мера Вишгорода передали НАБУ

Олексій Момот оскаржить відсторонення від посади.

Справу мера Вишгорода передали НАБУ
Алексей Момот
Фото: facebook.com/momot.aleksey

Прокуратура Київської області передала справу підозрюваного в хабарництві мера Вишгорода Олексія Момота Національному антикорупційному бюро.

Про це повідомив прокурор Валерій Котковець на засіданні Апеляційного суду Києва, який розглядав скаргу Момота на відсторонення від посади.

Прокурор попросив суд перенести розгляд скарги для забезпечення участі в засіданні детективів Антикорупційного бюро. Суддя В'ячеслав Дзюбин переніс засідання на 12:15 1 червня.

Нагадаємо, 14 квітня прокуратура повідомила про затримання Момота, який разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми 1 млн євро. Проти нього порушили кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням). Санкція статті - позбавлення волі на термін до 10 років із конфіскацією майна.

17 квітня Печерський райсуд Києва заарештував Момота на 2 місяці з можливістю внесення 5 млн гривень застави.

18 квітня голова Вишгородської РДА Олександр Горган повідомив, що заставу за Момота внесли. За його словами, понад 2 млн грн внесла дружина народного депутата з депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленка, більш ніж 1 млн - позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "ПівденАтомЕнергоБуд"), 15 тис. грн - "небайдужі жителі Вишгорода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram