ГоловнаПолітика

НАБУ та Антикорупційне бюро Польщі домовилися про співпрацю

НАБУ і ЦАБ обмінюватимуться досвідом у боротьбі з корупцією

НАБУ та Антикорупційне бюро Польщі домовилися про співпрацю
Фото: nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Центральне антикорупційне бюро Польщі домовилися про співпрацю, обмін інформацією.

Відповідний меморандум підписали директори відомств у Варшаві, повідомляється на сайті НАБУ. Меморандум про співпрацю передбачає обмін інформацією про законодавчі норми, аналітичними висновками, результатами досліджень та іншими матеріалами щодо виявлення, розслідування та попередження корупційних злочинів.

"Ми вивчали досвід Польщі, Румунії, Австрії та інших країн, щоб визначити кращу модель для боротьби з корупцією, яку можна застосувати в Україні. Переконаний, підтримувати тісні відносини з антикорупційними органами інших держав дуже важливо. Адже корупційні схеми, які розслідують наші детективи, здебільшого не закінчуються в Україні", - зазначив директор НАБУ Артем Ситник.

У рамках співпраці НАБУ і ЦАБ домовилися про взаємне сприяння антикорупційним заходам, реалізацію спільних навчальних програм, робочі візити, програми стажування, конференції і семінари, обмін експертами, а також відомостями про новітні науково-технічні розробки, інноваційні досягнення, комп'ютерні програми.

Нагадаємо, співробітники НАБУ проведуть спільні навчання з аменриканським SWAT.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram