ГоловнаПолітика

Боровик пішов у відставку

Заступник Саакашвілі має громадянство Німеччини.

Боровик пішов у відставку
Фото: dumskaya.net

В.о. заступника голови Одеської обладміністрації Олександр Боровик пішов у відставку. Причиною стала заборона держслужбовцям мати ще якесь громадянство, крім українського, яку містить новий закон про держслужбу.

"1 травня набув чинності новий закон про державну службу. Закон забороняє державним службовцям мати будь-яке громадянство, крім українського. Я ніколи не приховував того, що я громадянин Європейського Союзу... Сьогодні я іду з державної служби і припиняю виконувати обов'язки заступника губернатора Одеській області. При цьому я залишаюся його радником, і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді, куди я був обраний 75 тисячами одеситів і де я є єдиним позафракційним депутатом", - написав він у фейсбуці.

Боровик також повідомив, що уряд Німеччини надав йому "виняток із заборони на подвійне громадянство, яке чинне в ФРН", щоб він міг попрацювати в Україні.

Він також шкодує, що закон про держслужбу закон містить заборону на подвійне громадянство.

Нагадаємо, заборона на подвійне громадянство є також у Конституції України, однак законодавство не передбачає покарання за це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram