ГоловнаПолітика

З'явився оновлений варіант Кабміну (оновлено)

Узгодили майже всі відомства, крім МОЗ і Міненерго

З'явився оновлений варіант Кабміну (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Персональний склад нового Кабінету Міністрів змінився порівняно з вівторком.

Оновлений варіант оприлюднило агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у фракції БПП.

Зокрема, першим віце-прем'єром буде представник президента України у Верховній Раді Степан Кубів, а не перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук. Він також буде очолювати Мінекономрозвитку, де його заступниками залишаться діючі заступники міністра Юлія Ковалів і Максим Нефьодов.

Посаду віце-прем'єра з євроінтеграції, як і планувалося раніше, займе депутат від БПП Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єра з гуманітарних питань - Павло Розенко (діючий міністр соцполітики), а віце-прем'єра у справах АТО і окупованих територій - Володимир Кістіон (соратник Гройсмана з Вінниці). При цьому Дмитру Шимківу відводять посаду віце-прем'єра з реформ, В'ячеславу Кириленку - віце-прем'єра з гуманітарних питань.

Міністерство культури очолить Євген Нищук, який уже був міністром у першому Кабміні Арсенія Яценюка.

Міністерство фінансів України очолить заступник голови Адміністрації президента України, представник президента в Кабінеті Міністрів Олександр Данилюк (як і планувалося вчора), його заступником стане діючий заступник голови Мінфіну Оксана Маркарова.

Міністерство соціальної політики очолить заступник вінницького міського голови Андрій Рева (вчора йому віддавали МОЗ, тепер претендентом на нього є директор Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова Олександр Усенко), Міністерство екології та природних ресурсів - народний депутат із фракції "Народний фронт" Остап Семерак, Міністерство освіти і науки України - народний депутат з фракції "Народний фронт", голова парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич, Міністерство аграрної політики та продовольства України - народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Тарас Кутовий.

Міністром інфраструктури стане діючий заступник голови Мінінфраструктури Володимир Омелян. Під керівництвом діючого віце-прем'єр-міністра України - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка залишиться тільки Мінрегіон.

З діючих міністрів зміни в Кабміні не торкнуться таких міністрів: на своїх посадах залишаться голови МВС Арсен Аваков, Мін'юсту Павло Петренко, Міністерства оборони Степан Полторак, МЗС Павло Клімкін, Міністерства інформаційної політики Юрій Стець і Міністерства молоді та спорту України Ігор Жданов.

Міністром Кабінету Міністрів стане діючий керівник апарату голови Верховної Ради України Олександр Саєнко.

Оновлення. Нардеп від БПП Сергій Лещенко написав у твіттері, що в середу вдень Гройсман на засіданні фракції БПП представив склад Кабміну. Оприлюднена ним інформація ідентична з даними "Інтерфаксу-Україна", є лише одне нововведення - Гройсман запропонував створити Міністерство окупованих територій.

Про Міненерго і Міністерство охорони здоров'я переговори тривають, додав Лещенко.

Нагадаємо, що голосування за новий Кабмін призначено на четвер, 14 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram