ГоловнаПолітика

Фракція БПП не затвердила склад нового Кабміну

Порошенко і Гройсман на засідання не прийшли

Фракція БПП не затвердила склад нового Кабміну
Фото: Ольга Якимович

Фракція БПП не затвердила склад нового Кабміну. Про це LB.ua повідомили кілька депутатів фракції.

Зокрема, на засіданні фракції, яке нещодавно закінчилося, очікували, що буде представлений новий склад уряду для затвердження його на завтрашньому засіданні парламенту.

Планували, що на 20:00 засідання фракції відвідає президент Петро Порошенко і кандидат від БПП у прем'єри Володимир Гройсман. Але ближче до того часу, за словами депутатів, від президента надійшло повідомлення, що домовленостей щодо нового складу Кабміну не досягнуто.

Як повідомили депутати, лідер фракції Юрій Луценко нібито сказав, що Володимир Гройсман бачить на окремих посадах уряду представників так званої "вінницької команди". Крім того, він проти призначення на посаду першого віце-прем'єра Віталія Ковальчука. Нібито Гройсман готовий навіть відмовитися від прем'єрства, без врахування його переваги під час формування нового складу уряду.

Депутати фракції вирішили, що завтра о 9-й годині проведуть ще одне засідання, припускаючи, що домовленостей із приводу складу Кабміну все ж буде досягнуто. Одним із варіантів встигнути завтра призначити нового прем'єра та затвердити склад Кабміну, як того вимагав раніше Порошенко, може бути, за словами депутатів, голосування за відставку Арсенія Яценюка завтра вранці, а після - оголошення перерви й узгодження всіх кандидатів на посади міністрів.

Нагадаємо, до складу фракції БПП увійшли нардепи Андрій Немировський, Юрій Бублик і Сергій Рудик. У фракції БПП тепер буде 144 депутати. У фракції "Народний фронт" 81 депутат. Таким чином, двом фракціям не вистачає ще одного депутата, щоб сформувати коаліцію на двох.

Президент Петро Порошенко очікує, що на цього тижня народні депутати домовляться про нову коаліцію у Верховній Раді та визначаться з кандидатурою нового прем'єр-міністра.

Як писав LB.ua, в попередній "шахівці" уряду Гройсмана на посаді міністра соціальної політики вказано Андрія Реву, заступника мера Вінниці з питань соцполітики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram