ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Обаму увінчати свій президентський термін миром на Донбасі

Президент вірить у повернення Донбасу цього року

Порошенко закликав Обаму увінчати свій президентський термін миром на Донбасі

Президент України Петро Порошенко вважає, що американський президент Барак Обама може зіграти вирішальну роль у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

"Я вірю, що існує реальний шанс для президента Обами увінчати свій президентський термін врегулюванням конфлікту на Донбасі", - сказав він, виступаючи на форумі "Боротьба України за свободу" в Капітолії (Вашингтон). Президентські вибори в США пройдуть 8 листопада, Барак Обама в них участі не братиме.

За словами Порошенка, за часів глобальної слабкості дуже важливе значення має лідерство, яке є привілеєм і важким тягарем одночасно.

"Є так багато причин, щоб уникати лідерства: байдужість, втома, невпевненість в собі. І є тільки одна причина, щоб його тримати: воно є у вашій крові. У ці складні часи я закликаю Америку бути сильною і вірити в себе - так само, як люди доброї волі в усьому світі продовжують вірити в Америку. Не дозволяйте прагматизму змусити вас забути про цінності, в яких пріоритетом є свобода. Не дозволяйте Америці стати дріб'язковою", - закликав президент.

Порошенко вважає, що настав час посилити діалог між Україною та США і оновити стратегічне партнерство між країнами, направивши інтенсивне співробітництво у галузь оборони та безпеки в рамках всеосяжної двосторонньої угоди про безпеку.

Нагадаємо, Порошенко у Вашингтоні закликав міжнародну спільноту розпочати поставки зброї Україні і нагадав про зобов'язання США і Великобританії гарантувати територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram