ГоловнаПолітика

В.о. генпрокурора заперечує очорнення поліції як мотив у слідстві проти Олійника

Севрук вважає правильним кроком пред'явити патрульному підозру в умисному вбивстві.

В.о. генпрокурора заперечує очорнення поліції як мотив у слідстві проти Олійника
Юрий Севрук
Фото: gp.gov.ua

Прокуратура не має мотивів очорнити поліцію в розслідуванні справи патрульного Сергія Олійника, запевнив в.о. генерального прокурора Юрій Севрук.

"Це не стало лакмусовим папірцем чи іміджевою справою, це комусь так хочеться!.. Запевняю, ніхто не збирається очорнювати реформу поліції!, - заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Севрука, згідно із законом, для зупинки транспортного засобу роблять постріли, щоб пошкодити автомобіль.

"До двох патрульних прокуратура не має жодних претензій... Олійник же випустив дуже велику кількість куль, значна частина яких була спрямована в салон автомобіля. Як можна зупинити автомобіль шляхом пошкодження салону, я не знаю", - сказав він.

Також він наголосив, що, виходячи з тієї інформації, яку наразі має слідство, попередня кваліфікація дій поліцейського правильна.

"Це попередня кваліфікація, після завершення розслідування буде ухвалено остаточне рішення. А наразі маємо факт: поліцейський стріляв по салону, влучив у людину, людина загинула", - сказав Севрук.

Нагадаємо, Олійнику пред'явлено підозру за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади чи службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України. Напередодні суд змінив йому запобіжний захід на домашній арешт.

У ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram