ГоловнаПолітика

Кива: російські війська в Криму перебувають у бойовій готовності

До кордону Херсонської області нібито підвели "Гради" і танки.

Кива: російські війська в Криму перебувають у бойовій готовності
Архивное фото. Российская армия в Крыму
Фото: EPA/UPG

Начальник департаменту наркобезпеки МВС Ілля Кива, який опинився в центрі конфлікту навколо підірваних ЛЕП до Криму, повідомив, що російські війська на окупованому півострові приведено в бойову готовність.

Про це він заявив уранці в понеділок в ефірі "112 каналу".

"У період падіння опор російські війська підійшли впритул до лінії зіткнення. Були підігнані батареї реактивних систем "Град", і на всіх трьох пунктах пропуску висадилася десантна бригада. Ми знаємо про те, що російські війська приведено в бойову готовність. Ми намагаємося бути готовими до будь-якого розвитку подій", - заявив Кива. Він також повідомив, що в районі Джанкоя 12 російських танків підійшли до межі Херсонської області.

За його словами, 79-та бригада також у бойовій готовності.

Нагадаємо, що в п'ятницю вранці невідомі пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть до Криму, в Генічеський і Чаплинський райони Херсонської області. Увечері в суботу вони впали.

У результаті Крим у ніч проти неділі відрізало від енергосистеми України. Увесь півострів залишився без світла. У Севастополі, зокрема, запровадили графік віялових відключень електроенергії. Світло вмикатимуть на три години для третини міста по черзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram