ГоловнаПолітика

Апеляційний суд заарештував будинок, квартиру та земділянку матері Табачника

Все це майно екс-міністр подарував матері у вересні

Апеляційний суд заарештував будинок, квартиру та земділянку матері Табачника
Фото: uainfo.org

Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського районного суду, який відмовився заарештувати житловий будинок, квартиру та земельну ділянку матері колишнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника, які він подарував їй у вересні цього року.

"Накласти арешт на майно, а саме на квартиру, земельну ділянку площею 0,15 га та житловий будинок загальною площею 672,7 кв. м, житловою площею 96 кв. м", - йдеться в ухвалі колегії суддів Апеляційного суду Києва від 5 листопада.

Суд встановив, що, згідно зі ст. 175 Сімейного кодексу, майно, придбане батьками і дітьми за рахунок їхньої спільної праці чи спільних коштів, належить їм на правах спільної сумісної власності.

Суд звернув увагу на те, що Табачник як підозрюваний у розкраданні держкоштів (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу), за що передбачається додаткове покарання у вигляді конфіскації майна, 17 серпня надав довіреність своєму батькові, перебуваючи в розшуку.

Тобто, усвідомлюючи тяжкість покарання за злочин, у скоєнні якого він підозрюється, і задля уникнення покарання, у цьому разі конфіскації, Табачник надав довіреність для перереєстрації майна.

Нагадаємо, у липні Служба безпеки України оголосила Табачника в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram