ГоловнаПолітика

Гройсман розповів, як пов'язаний з митницею, "Укрпоштою" та Держгеокадастром

Усі керівники відомств виявилися земляками спікера.

Гройсман розповів, як пов'язаний з митницею, "Укрпоштою" та Держгеокадастром
Фото: 24tv.ua

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман заперечує причетність до призначення на керівні посади в "Укрпошті", Держгеокадастрі та на митниці своїх земляків (усі вони родом із Вінниці).

Про це він заявив в інтерв'ю Соні Кошкіній у програмі "Лівий берег".

Спікер прокоментував кожен конкретний випадок, переконуючи в неправочинності й надуманості звинувачень у корупції щодо нього.

Зазначимо, що раніше в одному з інтерв'ю нинішній голова Держгеокадастру Максим Мартинюк (якого називають людиною Гроймана - ред.) розповів про те, що його провідником на цю посаду був саме спікер ВР. Гройсман не спростував цього.

"Правильно. Тому що я запропонував йому стати керівником державної архітектурної будівельної інспекції. Саме Максим Мартинюк стояв біля витоків закону України про децентралізацію ДАСК і знищення його центральної вертикальної системи, який набув чинності 1 вересня 2015 року. Тепер усі державні архітектурні будівельні інспекції утворюються на місцях - у регіонах, а не в центральних органах влади", - зазначив спікер.

"Коли я вже не працював в уряді, він (Максим Мартинюк - ред.) був переведений у Держгеокадастр. Я думаю, що його найбільше покликання - і моє особисте побажання - щоб він зруйнував державну монополію Держгеокадастру, сформулював систему, яка дозволить передати повноваження з цих питань на місця. Друге - забезпечив ефективний контроль управління земельними ресурсами. І третє - дуже важливе, - робив те, що повинен робити Держгеокадастр: не розподіляти землі, а навпаки - робити земельний кадастр України", - додав також він.

Зв'язок із митницею й одіозним Геннадієм Романенком (наближеним до Ігоря Калетніка та Віталія Хомутинніка), якого ЗМІ також вважають наближеним до голови парламенту, Гройсман відкинув категорично, заявивши, що ніколи не лобіював нічиїх інтересів під час призначення на важливі державні посади.

"Я знаю, хто це (Романенко, - ред.), оскільки він родом із Вінниччини. Востаннє я його бачив місяців 4-5 тому, і то випадково. Це було у Вінниці. Але я ніколи не лобіював інтересів цієї людини. Мені дуже просто - я ніколи не мав стосунку до корупційних проявів. І якщо ви знайдете щось, я готовий нести за це повноту відповідальності. Повністю!" - зазначив Гройсман.

Ще один вінничанин - Ігор Ткачук - запевняє спікер, очолив "Укрпошту" за квотою "Удару" в рамках коаліційної угоди. З ним він знайомий з часів роботи мером Вінниці. Зазначимо, що його рідний брат - діючий народний депутат від БПП.

"Я знаю Ігоря 10-12 років. Ба більше, можу сказати, що коли я був мером, Геннадій Віталійович та Ігор Віталійович були в жорсткій опозиції до Володимира Борисовича Гройсмана, як партійні функціонери «Батьківщини». Про його роботу в "Укрпошті" можу сказати таке: потрібно оцінювати. Працює добре - нехай працює, працює недобре - хай іде на іншу роботу!

Про Мартинюка (голова Держгеокадастру - ред.) я вже все сказав. Він досить інтелектуальний, нормальна людина. Я дійсно запросив його працювати в ДАБК. Потім йому запропонували перейти в Держгеокадастр, я вважаю, що це абсолютно нормальне рішення. А далі він сам собі режисер. Якщо впорається із завданням, йому потрібно аплодувати, якщо ні - притягати до відповідальності", - резюмував спікер.

Докладно читайте в повній версії інтерв'ю: "Гройсман: «За все, що зробив, я готовий відповідати»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram