ГоловнаПолітика

Чиновниця "Укрпатенту" зізналася в розкраданні 150 млн гривень

Неля Полонська просить Айвараса Абромавичуса заступитися.

Чиновниця "Укрпатенту" зізналася в розкраданні 150 млн гривень
Неля Полонская (в центре)
Фото: sips.gov.ua

Директор з питань інноваційного та інформаційного розвитку держпідприємства "Український інститут інтелектуальної власності " (Укрпатент) Неля Полонська зізналася в розкраданні і привласненні близько 150 млн грн протягом 2010-2015 років.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус опублікував у своєму твіттері скан листа Полонської на його адресу.

"Я хочу щиро покаятися в здійсненні мною розкраданнях грошових коштів підприємства, на якому я працювала раніше і працюю зараз у період з 2010 року по 2015 рік включно, за цей період мною було, використовуючи своє службове становище, викрадено і присвоєно грошових коштів на загальну суму на близько 150 млн грн. Так жила вся країна, вам мене не зрозуміти, такі були правила гри, і я їм повинна була відповідати", - йдеться в листі.

Фото: twitter.com/aivaras_aivaras

Полонська пише, що перевірки фінансово-господарської діяльності "Укрпатенту" виявлять усі ці порушення, тому вирішила добровільно зізнатися у скоєних діях, щоб суд і правоохоронні органи врахували це як пом'якшувальну обставину.

Чиновниця просить міністра виступити з клопотанням не заарештовувати її.

"Явка з повинною... Отримав веселого листа. У наших людей з почуттям гумору все гаразд! :)", - прокоментував лист Абромавичус.

Опублікований документ датовано 2 листопада, а міністерство отримало його 4 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram