ГоловнаПолітика

МВС попередньо кваліфікує тілесні ушкодження Кужель як легкі

Точну кваліфікацію дадуть слідчі прокуратури.

МВС попередньо кваліфікує тілесні ушкодження Кужель як легкі
Фото: Макс Требухов

За фактом конфлікту нардепів Андрія Тетерука та Олександри Кужель порушать кримінальну справу, попередня кваліфікація якої - нанесення легких тілесних ушкоджень.

Про це заявив представник МВС Артем Шевченко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Всіх учасників цього конфлікту буде опитано, безумовно, і після цього буде дано правову кваліфікацію цієї події. На місці події є вже слідчі прокуратури. Наразі не порушено кримінальне провадження, але прогнозую, що це буде зроблено в найближчому майбутньому. Попередньо це може кваліфікуватися як ст. 125 КК України. Це легкі тілесні ушкодження, але точну кваліфікацію дадуть слідчі прокуратури", - сказав він.

Нагадаємо, фракція "Батьківщина" стверджує, що Тетерук образив Кужель і вдарив її скляною пляшкою по голові. У фракції також додали, що лікарі швидкої допомоги діагностували у нардепа струс мозку.

Сам Тетерук опублікував публічні вибачення. За його словами, Кужель била його сумкою, а він хотів облити її водою і випадково зачепив пляшкою.

"Батьківщина" зажадала від Генеральної прокуратури внести в Раду подання про позбавлення Андрія Тетерука депутатської недоторканності та заарештувати його. Фракція також заявила, що бойкотуватиме засідання Ради, поки Тетерук залишатиметься депутатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram