ГоловнаПолітика

Нардеп Тетерук ударив Кужель (додано фото)

Тетерук вже попросив пробачення за те, що сталося. "Батьківщина" вимагає, щоб він склав депутатський мандат.

Член фракції "Батьківщина" Олександра Кужель в парламенті отримала тяжкі тілесні ушкодження з боку народного депутата Андрія Тетерука ("Народний фронт").

Інцидент стався після закінчення пленарного засідання біля приймальні голови Верховної Ради в присутності інших народних депутатів, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За словами свідка народного депутата Сергія Власенка, Тетерук дозволив собі образливі висловлювання щодо членів фракції "Батьківщина" й особисто грубо образив Олександру Кужель і вдарив її по голові скляною пляшкою.

За словами Власенка, присутні при цьому депутати не встигли відреагувати, щоб виключити напад на колегу.

Інший свідок інциденту народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко повідомив, що Олександра Кужель почувається дуже погано - лікарі швидкої допомоги діагностували струс мозку.

За його словами, зараз у стінах парламенту представники міліції допитують свідків інциденту.

У свою чергу нардеп Тетерук попросив вибачення за "випадковий конфлікт" під час спілкування з Кужель.

"Під час спілкування з Олександрою Кужель випадково стався конфлікт, за який публічно прошу пробачення. Повірте, незважаючи на емоції, які сьогодні вирують, я щиро каюся", - зазначив він.

Оновлено. Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на одного з очевидців події, конфлікт почався під час наради в кабінеті голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, де були присутні представники фракцій парламенту.

Співрозмовник повідомив, що під час засідання голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та її соратники висловлювали обурення неприйняттям закону про зниження ренти на видобуток газу.

Коли на прохання спікера всі залишали його кабінет, виникла суперечка між Кужель і Тетеруком. У відповідь на образи Тетерук нібито обізвав Кужель, за що та почала бити його сумкою. "Депутату довелось бризкати на представницю "Батьківщини" водою. Під час цього процесу Тетерук зачепив Кужель пляшкою", - повідомив співрозмовник видання.

Зараз під будівлею Верховної Ради перебувають машини МВС і експертної служби.

Оновлено.Про конфлікт у стінах парламенту висловився і спікер Володимир Гройсман. "Яка б не була причина конфлікту, вважаю неприпустимими зіткнення між депутатами. Особливо, коли це чоловік і жінка ", - написав він у Facebook. При цьому голова висловив упевненість, що інцидент буде належним чином розслідувано.

Фото: Сергій Євтушок

Оновлено. Картину того, що сталося, спробував відновити нардеп Антон Геращенко ("Народний фронт"). "Зі слів Олександри Кужель, вона, виходячи з приймальні спікера, почула, що Андрій Тетерук сказав їй у спину слова, які вона сприйняла як образливі для себе. Після чого вона повернулася і зажадала від Андрія Тетерука вибачень. Зі слів Андрія Тетерука, він, виходячи з приймальні спікера, перебував у словесній суперечці з Олександрою Кужель. Олександра Кужель раптово повернулася і спробувала його вдарити своєю сумкою. Він тримав у руках півлітрову пляшку з водою і спробував облити Олександру Кужель водою, щоб зупинити її", — написав Геращенко у Facebook.

При цьому Тетерук зізнався, що "випадково потрапив шийкою пляшки в обличчя Олександри Кужель". Після цього Тетерук спробував вибачитися, однак Кужель відмовилася приймати вибачення.

"Юлія Тимошенко і фракція "Батьківщина" вимагає від Андрія Тетерука скласти мандат народного депутата. Андрій Тетерук заявляє, що він діяв у рамках необхідної самооборони, готовий до зняття депутатської недоторканності і буде доводити в суді, що він діяв у рамках необхідної самооборони", - продовжує Геращенко.

Водночас нардеп визнав, що такі дії не прикрашають український парламент. Якщо відповідно до процедури буде порушене питання про зняття з Андрія Тетерука депутатської недоторканності для проведення об'єктивного розслідування і суду - я проголосую "за". Думаю, що також проголосують і інші мої колеги", - підсумував Геращенко.

Оновлено. Фракція "Батьківщина" оприлюднила заяву з вимогою від Генеральної прокуратури негайно подати в Раду подання про позбавлення Тетерука депутатської недоторканності та заарештувати його.

"Ми вважаємо, що фракція "Народний фронт", яка провела негідника у Верховну Раду, повинна позбавити його депутатського мандата. І поки ця людина залишається народним депутатом, ми як фракція "Батьківщина" не вважаємо можливим брати участь у засіданнях Верховної Ради", - йдеться у заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram