ГоловнаПолітика

Кандидати в КОРД пройдуть через детектор брехні і 5-денний курс виживання

МВС назвало докладні вимоги до спецпризначенців.

Кандидати в КОРД пройдуть через детектор брехні і 5-денний курс виживання
Фото: rnbo.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ вирішило перевірити кандидатів у новий спецпідрозділ КОРД на детекторі брехні. Про це в середу заявив заступник міністра Олексій Руденко, сказано на сайті МВС.

Відбір спецпризначенців буде складатися з декількох етапів. Спочатку потрібно буде заповнити анкету, яку пропустять через комп'ютерну програму на предмет відповідності основним критеріям. Далі незалежні психологи проведуть тестування, за результатами якого кандидатів порекомендують для роботи за одним із трьох напрямків: безпосередньо в поліцейський підрозділ спецпризначення, у програму захисту свідків чи в підрозділ охорони громадського порядку і протидії масовим заворушенням.

Після цього кандидатів очікує детектор брехні. Особливістю тестування стане перевірка за допомогою технологій аналізу голосу. Майбутніх спецпризначенців мають намір протестувати на причетність до сепаратизму і злочинів на Майдані, наявність кримінального минулого, схильність до наркотиків і алкоголю, до розголошення службової інформації.

Наступні етапи - перевірка фізичної підготовки, а також практичні стрільби з пістолета й автомата.

Найскладнішим етапом стане 5-денний курс виживання: бійців обмежать у сні, змусять проходити 20-кілометрові марші з повною амуніцією, піддадуть іншим критичним навантаженням.

Нагадаємо, КОРД, або Корпус оперативно-раптової дії, стане заміною нинішніх загонів міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram