ГоловнаПолітика

У Коломиї створять нову гірську штурмову бригаду

У місті почали відновлювати занедбану частину.

У Коломиї створять нову гірську штурмову бригаду
Заброшенная воинская часть в Коломые
Фото: ntktv.ua

На базі закинутого військового містечка в Коломиї (Івано-Франківська область) збираються створити нову 10-ту гірську штурмову бригаду. Про це розповів у понеділок начальник організаційно-мобілізаційного управління оперативного командування "Захід" полковник Віктор Кевлюк.

"Міністром оборони України вирішено сформувати нову гірську штурмову бригаду під номером 10. Місцем її дислокації стане Коломия. Ми маємо завдання подивитися, що там залишилося з військових об'єктів, провести реконструкцію і переобладнання казарм. Після цього будемо готові прийняти на контрактну службу близько тисячі добровольців. Крім бойових спеціальностей, потрібні люди з навичками водіїв, механіків, медиків і навіть фінансистів. Ми пропонуємо гідну заробітну плату, повний соцпакет, можливість отримати освіту і відповідне підвищення у званні за бюджетні кошти", - цитує Кевлюка івано-франківське видання "Стик".

За словами підполковника, командира майбутньої 10-ї ГШБ Василя Зубанича, основною метою створення бригади є захист від гіпотетичних територіальних претензій на Буковину з боку Румунії. Однак в умовах війни з Росією за потреби бійці майбутньої 10-ї ГШБ вирушать у зону АТО, де також можуть знадобитися бійці, які вміють добре воювати в горах.

"Мінімальна заробітна плата становитиме 4800 гривень, а ще бійці будуть отримувати 25% надбавки - так звані "гірські", - повідомив Зубанич.

Формування бригади мають завершити до 30 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram