ГоловнаПолітика

Партія одного з ватажків ДНР може піти на вибори (оновлено)

Денис Пушилін очолює партію МММників

Партія одного з ватажків ДНР може піти на вибори (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Партія "Ми маємо мету", головою якої є один із ватажків "ДНР" Денис Пушилін, може піти на місцеві вибори.

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Центрвиборчкому.

У списку партій, "які ухвалили рішення про участь їхніх місцевих організацій у місцевих виборах" партія МММ Дениса Пушиліна записана під номером 138, а її головою вказано ватажка "ДНР". Втім, поки що там немає позначки про те, що МММ вже вирішила брати участь.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера у своєму фейсбуці прокоментував цю інформацію так: "Спікер парламенту ДНР ще не зареєструвався кандидатом на місцевих виборах :). На сайті ЦВК просто розміщено перелік зареєстрованих в Україні партій. Згодом на сайті буде з'являтися інформація про рішення партій, у тому числі, можливо, і партії Пушиліна, про участь її місцевих відділень у виборах. А кандидатів від місцевих організацій цих партій уже будуть реєструвати територіальні виборчі комісії. Тому інформація некоректна абсолютно".

При цьому він обурений, що один з головних сепаратистів залишається лідером легальної української партії. Втім реєстрація партій - компетенція Мін'юсту, а не ЦВК.

Нагадаємо: для того, щоб партія взяла участь у виборах, за законом, має відбутися її з'їзд, який і ухвалить рішення про похід на вибори. Однак на сайті ЦВК даних про такий з'їзд МММ немає.

Як відомо, саме від "Ми маємо мету" Денис Пушилін 2012 року балотувався до Верховної Ради на перевиборах у 94-му окрузі.

Нагадаємо, 10 вересня голова МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що ДНР і ЛНР готові до місцевих виборів за українськими законами.

За українськими законами, вибори на Донбасі пройдуть 25 жовтня. Бойовики ДНР призначили свої вибори на 18 жовтня, ЛНР - на 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram