ГоловнаПолітика

Під Києвом затримали прихильника ІДІЛ із роти "Торнадо"

"Моджахед", як заявив Матіос, - найнебезпечніший і найжорстокіший з усіх підозрюваних.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Правоохоронці ввечері в середу затримали в готельному комплексі на Обухівській трасі поблизу Києва бійця роти МВС "Торнадо" на прізвисько "Моджахед".

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у своєму фейсбуці. Він охарактеризував затриманого як найбільш небезпечного і жорстокого з усіх підозрюваних бійців "Торнадо".

Матіос уточнив, що затримання громадянина Білорусі Ляшука, який переховувався від слідства і суду понад два місяці, було жорстким, але без стрілянини.

"Моджахеда"-Ляшука (він же за посвідченням працівник міліції Аль-Такбір Даніял Олександрович, мусульманин, сповідує цінності екстремістської організації ІДІЛ) підозрюють у скоєнні тяжких й особливо тяжких злочинів у складі злочинної організації з-поміж окремих працівників міліції роти патрульно-постової служби "Торнадо" під керівництвом п'ять разів судимого Руслана Онищенка. Саме "Моджахед"-Ляшук особливо цинічно й зухвало, жорстоко і безжально здійснював найжорстокіші катування місцевого населення Луганської області, організовував і брав безпосередню участь у зґвалтуванні затриманих, яких він разом з іншими підозрюваними викрадав із корисливих мотивів", - написав Матіос.

Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Нагадаємо, в червні військова прокуратура висунула частині бійців роти "Торнадо" звинувачення в тяжких злочинах у зоні АТО. Підрозділ розформували, близько 10 осіб затримали, решту перевели до складу полку "Миротворець".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram