ГоловнаПолітика

Швайці, Сиротюку і Леонову оголосили підозру в організації масових заворушень (оновлено)

Тягнибоку підозр не пред'являли, а тільки допитали

Управління боротьби з організованою злочинністю оголосило колишньому міністрові аграрної політики, члену ВО "Свобода" Ігореві Швайці про підозру за ст. 294. Кримінального кодексу (організація масових заворушень).

Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця подій.

Також про підозру оголошено "свободівцю" Юрію Сиротюку і Едуарду Леонову. Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок після допиту заявив, що проходить у цій справі як свідок. Він також розповів, що підозр йому не пред'являли, а тільки допитали. Наступного разу він повинен з'явитися до слідчих 8 вересня.

Фото: Олександр Рудоманов

Фото: Олександр Рудоманов

Нагадаємо, "Свобода" разом з Радикальною партією і партією "Укроп" була організатором мітингу проти проекту нової Конституції, який розглядали в понеділок, 31 серпня.

Після того як конституційні поправки в Раді проголосували, боєць сформованого з представників "Свободи" батальйону "Січ" кинув у правоохоронців гранату (така офіційна версія МВС). У результаті загинули три бійці Національної гвардії, один боєць при смерті, ще двоє - в тяжкому стані. Більш ніж 140 людей отримали поранення.

МВС викликало на допит лідерів "Свободи", зокрема Олега Тягнибока, Ігоря Швайку та Юрія Сиротюка, які брали участь у заворушеннях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram