ГоловнаПолітика

Жебрівський хоче 3,6 млрд на відновлення Донецької області

Гроші лежать на рахунках Донецької, Макіївської, Єнакіївської міськрад

Жебрівський хоче 3,6 млрд на відновлення Донецької області
Фото: www.facebook.com/zhebrivskyi

Глава Донецької військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Павло Жебрівський в інтерв'ю LB.ua висловився за якнайшвидше виділення області коштів на відновлення інфраструктури.

"Ми підготували зміни до Бюджетного кодексу і проект постанови Кабміну про виділення коштів. Мова йде про 2,1 млрд грн, заплановані на фінансування неконтрольованої території. Просто перекиньте ці гроші нам. Крім того, на рахунках Донецької, Єнакіївської, Макіївської міськрад є близько 1,5 млрд грн. Це кошти, що надходять від підприємств, які працюють "там", а зареєстровані в Україні.

І ми просимо ці гроші, щоб тут можна було відновлювати ті ж мости. Люди, коли бачать, що у Слов'янську і в інших місцях не відновлюються мости, кажуть: "Значить, Україна прораховує, що сюди можуть повернутися бойовики". Ми мусимо дати їм впевненість у завтрашньому "українському" дні.

Щодва тижні питання виділення грошей для області на порядку денному і в Кабміні, і в Раді, і в Адміністрації президента", - зазначив Жебрівський.

При цьому глава обласної ВЦА зміг відповісти, коли рішення про виділення вказаної суми можуть ухвалити.

Докладніше про ініціативи Жебрівського - повернення перспективних вугільних пластів державним шахтам, підвищення зарплат бюджетникам - читайте за посиланням нижче.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram