ГоловнаПолітика

Нацбанк офіційно передав відомчі вузи Міністерству освіти

НБУ позбувається непрофільних активів

Нацбанк офіційно передав відомчі вузи Міністерству освіти
Фото: bank.gov.ua

Национальний банк офіційно передав Університет банківської справи НБУ та Українську академію банківської справи НБУ в управління Міністерства освіти і науки.

Про це повідомляє офіційний сайт НБУ.

Акти передачі підписали сьогодні, 28 серпня, представники Міносвіти, Нацбанку, а також профільних вишів.

"Передачу вищих навчальних закладів Нацбанку у сферу управління Міносвіти проведено згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 24 червня 2015 року, постановою правління НБУ №418 і відповідає як умовам коаліційної угоди, так і вимогам комплексної програми реформування фінансового сектору та плану трансформації НБУ, згідно з якими, зокрема, кожна державна організація повинна фокусуватися на своїх основних завданнях: Міносвіти - розвивати освіту і науку, а Національний банк - забезпечувати цінову і фінансову стабільність у державі", - зазначив заступник голови НБУ Владислав Рашкован.

Зазначимо, станом на сьогодні у цих двох вишах вчиться 3787 осіб, у тому числі 639 студентів - коштом державного замовлення.

"Нацбанк далі підтримуватиме студентів, які навчаються там за кошти НБУ, а також і в майбутньому планує співпрацювати з цими та іншими вищими навчальними закладами у питанні підготовки нових кадрів для банківської системи України", - підкреслив Рашкован.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, Університет банківської справи та Українська академія банківської справи з 1 вересня перейдуть в управління Міносвіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram