ГоловнаПолітика

Порошенко закликав ЛНР-ДНР відмовитися від псевдовиборів

Президент провів нараду з представниками контактної групи щодо Донбасу

Президент Петро Порошенко провів нараду з представниками України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, а також представниками України в її робочих підгрупах.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Фото: president.gov.ua

Порошенко запропонував у роботі підгрупи з політичних питань виходити з того, що подальше обговорення питань організації місцевих виборів в окремих районах Донбасу можливе лише після того, як буде надано чітку заяву про відмову від намірів проводити псевдовибори 18 жовтня і 1 листопада.

У роботі підгрупи із соціально-економічних питань Президент наголосив на важливості відновлення водопостачання. За його словами, йдеться про шість об'єктів: чотири у Донецькій і два в Луганській областях. Також він доручив пришвидшити відкриття гуманітарно-логістичних центрів, за що зараз відповідають керівники ОДА.

У роботі підгрупи з гуманітарних питань Порошенко зазначив, що першим пріоритетом залишається невідкладне звільнення всіх заручників. Також він підкреслив важливість розблокування української та міжнародної гуманітарної допомоги. На його думку, до роботи мобільних груп з контролю гуманітарних вантажів доцільно було б підключити представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Щодо підгрупи з питань безпеки Порошенко зазначив, що в зоні АТО істотно погіршилася ситуація через почастішання обстрілів бойовиками позицій українських військових і населених пунктів.

Також, за його словами, актуальним є питання про створення п'ятої підгрупи - з питань українсько-російського кордону.

Нагадаємо, влада хоче провести місцеві вибори на підконтрольній Україні частині Донецької та Луганської областей за окремим законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram